Pimeän talvikauden jälkeinen ihanasti lämmittävä aurinko saa monet meistä pohjolan asukkaista nauttimaan ulkoilmasta ja valosta. Mieli virkistyy, hymy on herkemmässä ja ihomme aloittaa meille niin tärkeän D-vitamiinin valmistuksen. Onkin suositeltavaa viipyä auringossa päivittäin - tai aina silloin kun se sattuu paistamaan – mutta vain pieniä aikoja kerrallaan. Suositeltava aika auringossa oleskeluun on noin 15 minuuttia kerrallaan juurikin D-vitamiinin tankkaamiseksi. Kaikki siitä ylimenevä aika on liikaa ihosi kannalta!

 

Jotta voimme nauttia kesän iloista turvallisesti, tulee iho suojata huolellisesti. Paras tapa on suojata iho vaattein ja tätä suosittelemme ensisijaisesti pienille lapsille sekä herkästi palaville erittäin vaaleaihoisille. Myös normaali-ihoisen on hyvä pitää mukanaan suojaavia huiveja, hattuja ym. muita suojaavia vaatekappaleita oleskellessaan auringossa pitkäaikaisesti. 

 

UV-suojaksi kannattaa valita mekaanisen suojan omaavia aurinkovoiteita. Näissä aurinkosuoja tulee pienistä mineraalipartikkeleista, jotka heijastavat auringonsäteet iholta pois peilin tavoin. Joitakin vuosia sitten markkinoilla olleet paksut ja tönkkömäiset voiteet jättivät ihon valkoiseksi ja tahmeaksi. Onneksi tähän on saatu muutosta teknologian kehittyessä. Iho kannattaa kuitenkin kosteuttaa hyvin ennen aurinkovoiteen levitystä, sillä kuivalle ja karhealle iholle voide ei levity tasaisesti.

 

Kemiallinen suoja (yleisin synteettisessa kosmetiikassa) imeytyy aina ihoon ja reagoi vasta ihossa. Tämä aiheuttaa suojakemikaalien varastoitumista kumulatiivisesti ihoon ja voi yhdessä muiden kemikaalien kanssa kuormittaa ajan mittaan elimistöä ja ilmetä erilaisina herkkyysreaktioina tai ihon vastustuskyvyn laskuna. Lisäksi aurinkoihottumat tuntuvat lisääntyneen nimenomaan aurinkotuotteiden kemikaalien, hienerityksen ja auringon yhteistekijänä herkällä iholla. Tähän on usein auttanut aurinkosuojatuotteiden vaihto mekaanisiin suojiin. Näitä löydät sertifioidun luonnonkosmetiikan parista.

 

Verkkokaupastamme löydät Biosoliksen tuotteet, jotka sopivat hyvin herkkäihoisille ja lapsille. Ne myös levittyvät hyvin eivätkä jätä ihoa valkoiseksi. Suojaa lapset aina korkeiden suojakertoimien lisäksi myös vaatteilla. Kätevä tämän kesän uutuus ons suihkutettava Biosoliksen Aurinkosuojasuihke SPF50.  Uutena tulokkaana mineraalisuojavoiteiden lisäksi ovat karanjaöljyä sisältävät tuotteet. Karanjaöljy on erittäin tehokas ja täysin luonnollinen aurinkosuoja, joka reagoi iholla mineraalisuojien tapaan. Biosoliksen toinen kesäuutuus Huile Solaire SPF20 -aurinkoöljy perustuu nimenomaan karanjaöljyn tuomaan suojaan. Lisäksi öljy hoitaa ja ravitsee ihoa ihanteellisesti. Karanjaöljyä löytyy myös muista Biosoliksen tuotteista mineraalipartikkeleiden lisäksi.

 

Iho on hyvä suojata myös kaupunkioloissa. Tällöin iholle riittää luonnonkosmetiikkasertifioidut sävyttävät päivävoiteet, meikkivoiteet ja mineraalimeikit, jotka kaikki tuovat iholle UV-valoa taittavan aurinkosuojan. Sävyttävissä päivävoiteissa suoja on yleensä hieman kevyempi noin SPF5-10 luokkaa,  mineraalimeikeissä jopa SPF20 veroinen. Voit myös kokeilla edellisten yhdistelmää. Esim. Mádaran Sun Flower ja Providan valmistamat höyhenen kevyet, jauhemaiset Earth Minerals –mineraalimeikit sopivat loistavasti yhteen tehden ihosta kauniin ja heleän.